joi, 9 februarie 2017

Decuplarea hotului de corupt

Dacă primarul unui sat din România, de oriunde din România, ar intra noaptea pe furiş în gospodăriile oamenilor şi le-ar fura câte o găină, s-ar alege cu o răscoală că la 1907 şi ar ajunge rapid la puşcărie, dacă ar scăpa fără o furcă în cap de la un sătean. Dacă acelaşi primar, în acelaşi sat, le-ar face oamenilor trei alei iluminate frumos, pe care ar plăti de zece ori mai mult decât face, lumea s-ar prinde că a luat şi el, dar l-ar ierta: “A luat mamă, a luat, dar a şi făcut ceva!” E clar că undeva, în mentalul colectiv, s-a produs o ruptură: hoţul nu mai e acelaşi lucru cu coruptul!

Era complicat să albeşti şi hoţul şi coruptul, aşa că cei doi au fost decuplaţi, apoi, cu largul concurs a unei părţi a presei şi a televiziunilor prietene, s-a trecut la albirea doar a coruptului! Acesta a devenit chiar simpatic, e deja un fel de haiduc al libertăţii, romanismului şi independenţei naţionale. Lupta cu toată puterea lui contra tehnocraţilor, contra UE şi NATO, contra lui Soros, multinaţionalelor, băncilor şi tuturor celor care vor rău acestei ţărişoare.

Şi ce primeşte el în schimbul acestei lupte dezinteresate? Cu ce se alege el? Doar cu prigoana şi hăituiala de la stăpânire! Poteraşii, judecătorii, DNĂ, Cucuveaua, MCV-ul, procurorii, toţi puşi în slujba străinului de la Cotroceni îl fugăresc şi îl înghesuie pe la colţuri pe bietul om! Asta nu ar fi nimic, haiducul nostru corupt e viteaz, dar ferindu-se de toţi ăştia care îi vor la ocna, el nu mai are timp să facă bine poporului, că doar asta face orice haiduc care se respectă, nu-i aşa?

Când vin alegerile, mergem şi îl votăm, dacă îi înconjoară potera casă, mergem şi îl apărăm, dacă e scos în fiare de la Parchet, facem miting de susţinere! Coruptul nu mai e hoţul care ne fură noaptea găinile, e luptătorul pentru libertate care apără ţara de străini! Majoritatea nu mai face demult legătură între hoţ şi corupt!

Photo © 2017 Catalin Nenciu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu